egy pillanat...
2019. február 18.

Abszolút megértjük, ha azt kérdezed: miért, még létezett? Visszaszámlálás indul!

A Google úgy döntött, hogy végleg leállítja a Google+ szolgáltatást. A dologban maga a tény nem meglepő, legfeljebb csak az, hogyan húzhatta eddig a szinte senkit nem érdeklő platform. Amikor a Google útjára indította a Google+-t, nagy tervei voltak vele: hosszú távon a Facebook konkurensét szerette volna kifejleszteni a vállalat. A dugót nem most azonnal húzza ki a Google, az utolsó nap, amikor még lehet használni a szolgáltatást 2019. április 1. Aki akarja, addig még lementheti adatait.

A Google úgy döntött, hogy végleg leállítja a Google+ szolgáltatást. A dologban maga a tény nem meglepő, legfeljebb csak az, hogyan húzhatta eddig a szinte senkit nem érdeklő platform. Amikor a Google útjára indította a Google+-t, nagy tervei voltak vele: hosszú távon a Facebook konkurensét szerette volna kifejleszteni a vállalat. A dugót nem most azonnal húzza ki a Google, az utolsó nap, amikor még lehet használni a szolgáltatást, 2019 augusztusában lesz.

Aki akarja, addig még lementheti adatait.

A Google+ remek példája annak, hogy bár a Google kétségtelenül a világ legnagyobb felhasználói bázisával rendelkező szolgáltató, még így sincs egyszerű dolga, ha valami újat szeretne mutatni: nem elég pusztán az, hogy a vállalat valamit megcsinál és odaad az embereknek, ha a dolognak nincs értelme, vagy nem jól működik, akkor senki sem fogja használni. A Google+ annak ellenére nem jutott túl a „futottak még” kategórián, hogy a Google integrálta a Gmailbe, a YouTube-ba és még a blog platformjába is. A használati statisztika mindennél beszédesebb: a Google saját bevallása szerint a felhasználók 90 százaléka alkalmanként legfelebb 5 másodpercet tölt a szolgáltatással.

forrás: https://geeks.hu