egy pillanat...
2018. október 15.

Ha nem vagy még milliomos, akkor se add fel a reményt, mert egy napon még lehetsz. Célod érdekében összeszedtük Arianna Huffington, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Robert Kiyosaki és Warren Buffett által emlegetett 7 leggyakoribb hibát. Íme 7 tipikus hiba:

1. Nem vagy a saját magad főnöke!

Habár nincs rá garancia, hogy az önfoglalkoztatással milliókat keresel majd, de azzal sem jutsz sokkal előrébb, ha épp másnak dolgozol. Sajnos csak nagyon kevés olyan munka van, amellyel havonta lehet ilyen nagyobb összegeket keresni.
Persze azért nem kell rögtön otthagynod a mostani munkád, hogy holnap már saját vállalkozásba kezdj, ehelyett inkább tartsd meg a mostani munkád, és mellette kezdj saját cég alapításába, egyelőre mellékállásként. Így megmarad a jelenlegi fizetésed által nyújtott biztonság, viszont mellé jön pluszba a saját vállalkozásodból befutó extra pénz.

2. Félsz a kockázatoktól!

Az emberek nem válnak milliomossá anélkül, hogy valamennyi kockázatot vállalnának. A kockázatvállalás persze nem azt jelenti, hogy az összes pénzed egyetlen befektetésre kell fordítanod, vagy hogy az eddigi kereseted egy buta szerencsejátékra teszed fel.
Habár, az előre figyelembe vett kockázatok gyakran a jó pénzkezelés részei. Senki nem gazdagszik meg abból, hogy a bankban kamatoztatja a pénzét. Ehelyett a milliomosok tudják, hogyan kell bölcsen befektetni a pénzüket.

3. Soha nem valósítod meg a jó ötleteid!

Egy dolog kitalálni egy milliókat érő ötletet, de egy teljesen más dolog meg is valósítani azt. Ha inkább csak álmodozni szeretsz, de a pénzed nem igazán áldoznád az ötleted megvalósítására, soha nem fogsz meggazdagodni. A milliomosok nem ülnek a fenekükön és figyelik, ahogy mások hasznot húznak a dolgokból. Sokkal inkább olyan cselekedeteket visznek véghez, ami segít nekik elérni a céljaikat.

4. Nem kezeled elég bölcsen a pénzed!

Egy átlagos embernek megvan az esélye arra, hogy alkalomadtán milliomossá váljon manapság. Életképes beruházásokkal, egy szilárd költségvetéssel, és előre meghatározott célokkal egy ember, aki átlagkeresetből él, a nyugdíjkorhatár elérése előtt képes milliomossá válni.
Azonban ha nem kezeled eléggé megfontoltan a pénzed, az sem biztos, hogy ha millióid lennének képes lennél a vagyonoddal jó érzékkel bánni. Hozz létre egy költségvetést és tűzz ki magad elé apró célokat, melyek segítenek már most, hogy elkezdhess takarékoskodni.

5. Nincsenek konkrét céljaid!

Az olyan emberek, akiknek nincsenek konkrét céljaik, nem tudnak kellő megfontoltsággal dönteni a pénzükkel kapcsolatosan. Éppen ezért, célokra lesz szükséged, ha szeretnél spórolni, és okosan befektetni a pénzed.
Hozz létre minél több elérhető célt, például hogy kilábalsz a tartozásaidból, és megtakarítasz egy nyaralóra. A célok létrehozása abban is segít majd, hogy meg tudd határozni mire érdemes, vagy épp mire nem érdemes költened. Ha egy konkrét célt a szem előtt tartva spórolgatsz, sokkal egyszerűbb lesz nemet mondani az olyan csábító lehetőségekre, amelyekre időközben csak költenéd a pénzed.

6. Nem fektetsz bele elég időt, erőfeszítést, és energiát!

Senki nem keres milliókat, ha csak nézi a tévét csipszet zabálva, vagy 12 órákat alszik naponta. Ha csak nem vagy olyan szerencsés, hogy megnyerd a lottót, vagy örökölj egy hatalmas vagyont.
A milliomosok alaposan megfontolják, hogy mennyi időt fektessenek bele egy-egy projekt megvalósításába. Megértik, hogy nem kapnak azonnali eredményeket, de hajlandóak keményen dolgozni azért, hogy később meg legyen a nehéz munkának az eredménye. Gondold át, hogyan tudnád bölcsen beosztani az időd, hogy az erőfeszítéseid által termékenyebbé válhass.

7. Nem a megfelelő emberekkel lépsz kapcsolatba!

Nem fogsz sikereket elérni az életben, ha olyan lusta emberek vesznek körül, akiknek egyáltalán nem fontos, hogy bölcsen bánjanak a pénzzel. Azonban ha energikus, sikeres emberekkel veszed körül magad, az rád is hatással lesz.
Építs ki sikeres emberekkel kapcsolatot. Keress olyan személyeket, akik támogatnak téged, tanácsot adnak a befektetéseidhez. Segítenek, hogyan kezdj egy vállalkozás felépítésébe. Ha olyanokkal töltöd az időd, akikkel megoszthatod a céljaidat, és akik támogatják is az elképzeléseid, akkor te is sikeres milliomos lehetsz.

Kezdetnek készíts jegyzetet azokról az okokról, miért nincsenek millióid, és dolgozd ki azokat a változásokat, amiket meg kellene lépned az életben, hogy milliókat kereshess. Használd ki a képességeidet és növeld meg bevételed!

 

forrás: http://quartz.hu